Ensam person på en bänk

Stöd om du behöver prata

När man har varit med om eller bevittnat en olycka, är det naturligt med en efterföljande psykisk reaktion. Om du som privatperson känner behov av att prata med någon, finns ett flertal professionella organisationer att kontakta.


Samtliga jourtelefoner är kostnadsfria att ringa till, du betalar endast samtalskostnaden.

POSOM

Vid en olycka med många drabbade, har räddningsledare eller polis även möjlighet att kalla in kommunens POSOM-grupp (psykisk och socialt omhändertagande), som tillhandahåller akut krisstöd och hjälp med krisbearbetning.

Räddningstjänsten

Om du som olycksdrabbad har behov av att prata med någon av oss från räddningstjänsten, ställer vi naturligtvis gärna upp, ring vår växel 060-12 32 00.

Jourhavande medmänniska

Jourhavande medmänniska, tel. 08-702 16 80

Jourhavande medmänniska tar emot samtal som bl.a. handlar om ensamhet, sorg och sjukdom. Telefonjouren har öppet varje natt året om kl. 21-06.

Hemsida: www.jourhavande-medmanniska.com Länk till annan webbplats.

Röda korset

Röda korsets jourtelefon, tel. 0771-900 800
Röda korsets jourtelefon tar emot samtal från dig som känner dig ledsen eller orolig och behöver någon att prata med. Jourtelefonen är öppen alla dagar kl. 14-22.

Hemsida: www.redcross.se Länk till annan webbplats.

Jourhavande präst

Jourhavande präst, tel. 112

Jourhavande präst når du genom att ringa 112. Du får då tala med en präst från Svenska kyrkan, som har särskild utbildning för att tjänstgöra i jouren. Telefonjouren är öppen varje dag kl. 21-06.

Hemsida: www.svenskakyrkan.se Länk till annan webbplats.

Krisinformation.se

Fler kontakter hittar du på krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: